Sofie Münster

Børne-, forældreekspert og forfatter

Sofie Münster har igennem mere end ti år specialiseret sig i arbejdet med børn og forældre. Hun har skrevet flere bøger om opdragelse, bestsellerne ”Klog er noget, man øver sig på” og ”Kærlighed er ikke nok” og senest hendes tredje bog ”Den bedste start på livet” (sept. 2021). Hun står bag metoden ”tilknytningsbaseret opdragelse”, der handler om hvordan børns følelsesmæssige tilknytning til voksne omkring dem har afgørende betydning for deres trivsel og udvikling.

Sofie er også stifteren af Nordic Parenting, der tilbyder forældre artikler og viden om opdragelse, kurser og en-til-en forløb for forældre. Derudover er hun fast børne og forældrerådgiver på Go’ Morgen Danmark på TV 2.

Sofie er oprindeligt uddannet kandidat i statskundskab og har efterfølgende også taget en grad i psykologi fra Københavns Universitet. Derudover er hun certificeret i de to mest anerkendte internationale forældreprogrammer inden for tilknytning: VIPP-SD fra Leiden Universitet i Holland og det amerikanske Circle of Security. I 2018 blev hun udpeget som formand for Børne- og Socialministeriets opdragelsespanel.

Sofie er selv mor til tre piger.

Sofies tilgang til børn bygger på 5 grundsten: (1) Det man kan selv, skal man selv – børn skal have lov til at udforske verden på egen hånd, for de vokser af selvstændighed og ansvar. (2) Børns indsats betyder mere end deres præstationer. (3) Børn er bedst sammen, og det er altid lige så vigtigt at være en god ven som en god elev. (4) Skammekroge og stuearrest er ikke vejen frem – vi behøver ikke at skælde ud eller straffe for at træde i karakter som voksne. (5) En lang barndom er en god barndom – den frie leg og fantasi skal dyrkes, så længe som muligt.

 Sofies foredrag kan skræddersyes til at omhandle forskellige aldersgrupper og målgrupper, enten forældre eller fagfolk, ligeså vel som indholdet kan gøres mere generelt, så forskellige målgrupper kan slås sammen.

Kontakt & booking

Til højre kan du oprette en forespørgsel, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at booke et foredrag med Sofie Münster. Du får lynhurtigt svar!

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.